Україна закуповує вакцину від Pfizer не напряму, як про це розповів Президент

Україна закуповує вакцину від Pfizer не напряму, як про це розповів Президент

МОЗ України повідомило, що закупівля 10 млн доз вакцини від коронавірусу компанії Pfizer проводиться не напряму, як про це заявив Володимир Зеленський, а через міжнародну організацію Crown Agents.

Днями Офіс Президента України гучно заявив, що Україна уклала прямий контракт з Pfizer на закупівлю 10 мільйонної партії вакцин від коронавірусу, однак, як повідомляє МОЗ, цей контракт не є прямим, а реалізується через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

Мінстр охорони здоров'я України Максим Степанов в ході програми "Право на владу" на телеканалі 1+1 заявив, що закупвлю вакцини Pfizer проводитиме для України британське міжнародне агентство Crown Agents. Умови, на яких укладений контракт та сумму, яка піде на закупівлю вакцин чиновник не озвучив, однак раніше Crown Agents отримувала 1% винагороди від суми контракту.

Попри наявність в Україні офіційної закупівельної організації МЗУ, яка власне і повинна проводити усі закупівлі лікарських засобів та медичного обладнання, Уряд вирішив, що краще покласти обов'язки на міжнародну компанію. За словами мінстра, Crown Agents отримає кошти за доставку вакцин та слідкуватиме за поставками в плані логістики та дотримання температурного режиму.

Похожие материалы