В МОЗ очікують відновлення поставок вакцин з Індії вже наступного місяця

В МОЗ очікують відновлення поставок вакцин з Індії вже наступного місяця

Максим Степанов прокоментував зупинку поставок індійської вакцини від коронавірусу. В МОЗ сподіваються, що Індія швидко задовольнить внутрішню потребу в препаратах та вже в квітні відновить експорт.

Керівник МОЗ заявив, що затримка поставок вакцини Covishield з Індії триватиме не довго. Таку інформацію Максим Степанов озвучив в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1 + 1».

Міністр зазначив, що на даний момент Індія затримує поставки вакцини від коронавірусу всім країнам. Він сказав, що оптимістично налаштований щодо цього питання і вже на початку квітня поставки з Індії будуть відновлені.

«Ми бачимо, що є відповідна проблема, і відстежуємо ті політичні процеси, які відбуваються в Індії, про те, що вони притримали (вакцини) всім без винятку. Але я думаю, що ця затримка не буде занадто тривалою. Мені здається, що все ж десь на початку квітня ми повинні отримати дозвіл і ... почати отримувати (вакцини з Індії) », – пояснив чиновник.

Відзначається, що влада Індії прийняли рішення про припинення експорту вакцин проти коронавірусної інфекції. Таке рішення пов'язане з тим, що в країні відбувся стрибок захворюваності на коронавірус і вакцини необхідні для закриття потреб внутрішнього ринку.

Похожие материалы