Поставка другої партії Covishield для України під питанням

Поставка другої партії Covishield для України під питанням

Михайло Радуцький заявив, що Індія може заблокувати поставку наступної партії вакцини Covishield для України. Все через інформаційну кампанію, направлену на дискредитацію вакцини та Індії, як виробника препаратів.

Очільник Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Максим Радуцький заявив, що наступна поставка вакцини від коронавірусу з Індії може бути заблокована.

За його словами, Індія направила МЗС України заяву, в якій йдеться про недопустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield). Радуцький підкреслив, що це стало результатом інформаційної кампанії, що розгорнута в Україні деякими політиками проти вакцини від коронавірусу.

Україна законтрактувала в Індії 1,5 млн доз препарату Covishield, з яких поки отримала лише 500 тис. доз вакцини. Решта мала надійти в Україну найближчим часом, однак нині поставки опинились на межі зриву.

Індія в своїй заяві підкреслює, що вакцина Covishield визнана безпечною та ефективною, це підтверджено висновком ВООЗ. На території Європи вже використано понад 50 млн доз цього препарату, препарат закупають Канада, Велика Британія, Бразилія та інші держави, включно з Україною.

Враховуючи дискредитаційні заяви деяких українських політиків, репутація Індії, як країни-виробника лікарських засобів може бути підірвана, а поставки вакцини в нашу державу заблоковані. Попит на вакцини в світі значно перевищує можливості виробників, тож Індія може направити законтрактовані Україною дози іншим країнам, заявив Михайло Радуцький.

Депутат додав, що Президент доручив очільникам МОЗ та МЗУ негайно знайти можливість переконати індійську сторону у непричетності держави та суспільства до дискредитації вакцини Covishield та пришвидшити отримання Україною законтрактованих препаратів.

Похожие материалы