Перша партія вакцини від SinoVac прибула в Україну

Перша партія вакцини від SinoVac прибула в Україну

В Україну вчора ввечері прибула перша партія з 210 тис. доз вакцини CoronaVac з Китаю.

Китайська вакцина CoronaVac нарешті прибула в Україну. Перша партія налічує 210 тис. доз препарату, всього Україна закупила 1,9 млн доз даної вакцини.

МОЗ України повідомило, що препарат нині направлено на 10-денний лабораторний контроль, після проходження цієї процедури, якщо препарат успішно пройде контроль, він буде розподілений в регіони та його почнуть використовувати для масової вакицнації українців.

Віктор Ляшко пояснив, що китайську та індійську вакцини змішувати не будуть, всі, хто отримав щеплення першою дозою Covishield, гарантовано отримають і дргу дозу того ж препарату. Аналогічно будуть діяти і з китайською вакциною, її розподілять на дві дози одразу.

Поставки з Китаю розпочались, хоч і з запізненням, але дуже вчасно. Днями Індія зупинила експорт вакцини Covishield, аби задовольнити внутрішній попит в країні. Хоч поставки і затримались, зазначають в МОЗ, але подібні ситуації були прописані в контракті, тож "Лекім", як компанія поставник, виплатить державі штраф за затримку поставки.

Похожие материалы