Україна домовилась про прямі поставки 10 млн доз вакцини від коронавірусу з Pfizer

Україна домовилась про прямі поставки 10 млн доз вакцини від коронавірусу з Pfizer

Президент України повідомив, що завдяки прямим переговорам між ним та гендиректором американської фармкомпанії, вдалося домовитись про прямі закупівлі 10 млн доз вакцини Comirnaty.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала договір на прямі поставки 10 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції з керівництвом американської компанії Pfizer. Це стало можливим завдяки прямим перемовинам між Президентом Зеленським та гендиректором компанії Pfizer Альбертом Бурла.

Президент заявив, що досягти домовленостей було дуже складно, враховуючи ажіотажний попит на цю вакцину у світі та проблеми з поставками. Нині в чергу вишикувались десятки країн, які очікують своїх поставок не один місяць. Однак, завдяки прямим перемовинам на вищому рівні, Україна змогла домовитись про закупівлю цієї вакцини.

«Сьогодні дуже важливий день для України і для українців – ми сьогодні нарешті підписали важливий контракт з компанією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини Pfizer. Це дійсно складно було зробити, але завдяки розмові з керівником компанії Pfizer Альбертом Бурлою – в мене з ним була розмова 8 лютого – він пообіцяв, що зробить усе можливе й неможливе. І зробив це», – сказав Володимир Зеленський.

В заяві Президента немає жодних подробиць ні щодо ціни на вакцини і загальної вартості контракту, ні щодо термінів поставок вакцин. Варто відзначити, що нині Pfizer дуже обмежена в об'ємах поставок вакцини від коронавірусу, адже виробничі потужності перевантажені, через це виникають черги та затримки поставок.

Україна також має отримати не менше 1 млн 117 тис доз вакцини Pfizer через глобальну ініціативу COVAX до кінця червня 2021 року, про це днями заявляв Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Похожие материалы