COVAX пообіцяла додатково поставити Україні ще 1 млн вакцин Pfizer

COVAX пообіцяла додатково поставити Україні ще 1 млн вакцин Pfizer

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що отримало від COVAX підтвердження додаткових поставок вакцин проти коронавірусу від Pfizer.

Глобальна ініціатива COVAX, що покликана забезпечити рівний доступ країн до вакцин від коронавірусу повідомила Україну про розширення обсягів поставок вакцин від коронавірусу від американської фармкомпанії Pfizer.

Раніше Україна мала інформацію, що в рамках ініціативи надійде лише 117 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech, однак 30 березня цей обсяг був розширений. В МОЗ повідомили, що додатково COVAX планує поставити 947 тисяч доз вакцини, таким чином Україна матиме більше мільйона доз американскої вакцини.

Поставки мають розпочатись до кінця червня 2021 року. Перші 117 тис доз мають надійти вже найближчими тижнями. Тепер МОЗ України має зв'язатись з виробником вакцин та узгодити отримання всіх необхідних документів для замовлення вакцин.

Всього Україна законтрактувала майже 5 млн доз вакцин від різних виробників. До кінця травня мають бути поставлені 4,9 млн доз вакцин від коронавірусу, в тому числі і ті, які вже почали надходити в Україну. В цей перелік входять вакцини Covishield з Індії, які тимчасово не експортуються, а також препарат CoronaVac від китайської компанії SinoVac. COVAX також має поставити вакцини AstraZeneca корейського виробництва та американські Pfizer.

Очільник МОЗ Максим Степанов також відзначив, що на сьогоднішній день є попередні угоди на отримання додатково 1,5 млн доз вакцин, однак не уточнив які саме виробники можуть поставити ці препарати.

Похожие материалы