У Верховній Раді готові виділити додаткові гроші на закупівлі вакцин проти COVID-19

У Верховній Раді готові виділити додаткові гроші на закупівлі вакцин проти COVID-19

На закупівлю вакцин від коронавірусу необхідно додатково 15 млрд грн, депутати готові ухвалити рішення про виділення грошей, однак чекають відповідного запиту від МОЗ України.

Депутати Верховної Ради готові віддати свої голоси за дофінансування закупівлі вакцин проти коронавірусної інфекції. Таку інформацію сповістила Роксолана Підласна, заступниця очільника Комітету ВР з питань економічного розвитку, нардепка партії «Слуга народу» під час ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Вона підкреслила, що незважаючи на карантинні заходи, нардепи можуть зібратися оперативно та вносити зміни до держбюджету. Депутатка зазначила, що для дофінансування закупівлі вакцини знадобиться 15 млрд грн.

«Верховна Рада попри карантинні обмеження може оперативно збиратися і вносити зміни до державного бюджету. Ми знаємо про розрахунки МОЗ, що потрібно 15 млрд грн (на закупівлю вакцини – ред.), і ми готові їх виділити, як тільки ми отримаємо запит від Міністерства охорони здоров’я», – зауважила вона.

Пані Підласна додала, що наразі на придбання вакцин проти коронавірусу у бюджеті виділено 2,6 млрд грн, також в січні 2021 року МОЗ домовилося зі Світовим банком про фінансування в розмірі 2,5 млрд грн на дані цілі.

Під час ефіру до діалогу приєднався головний санлікар країни Віктор Ляшко. Він наголосив, що відповідно до бюджету 2020 року законтрактовано 2 млн доз вакцини, перша партія має бути в розмірі 215 тис. доз. Санлікар підкреслив, що для проведення імунізації 70% дорослих в Україні необхідно 15 млрд грн.

Похожие материалы