МОЗ очікує на першу поставку вакцин від COVAX протягом двох тижнів

МОЗ очікує на першу поставку вакцин від COVAX протягом двох тижнів

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що очікує на першу поставку вакцин від коронавірусу за програмою COVAX вже до 15 квітня.

Максим Степанов повідомив, що МОЗ очікує на першу партію вакцин для профілактики коронавірусу за глобальним механізмом COVAX протягом найближчих тижнів. За словами міністра, COVAX повідомив Україну, що перша поставка має надійти вже до 15 квітня та надав список і кількість препаратів, що приїдуть в нашу державу.

Так, за даними МОЗ, найближчим часом має приїхати 360 тис доз вакцини AstraZeneca та 117 тис доз вакцини від Pfizer. За попередніми даними, вакцина AstraZeneca для України буде вироблена на заводі в Південній Кореї. До 1 червня COVAX обіцяє поставити в Україну до 1,7 млн доз вакцин проти COVID-19.

Всього в рамках COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцин різних виробників. Також наша держава закупила 1,9 млн доз китайської вакцини CoronaVac, з яких отримала вже перші 210 тис доз, а також 1,5 млн доз індійської вресії вакцини AstraZeneca під назвою Covishield, з яких отримала вже 500 тис доз.

Нині поставки препаратів з Індії призупинені через ситуацію з коронавірусом в цій державі. Тож розраховувати на швидкі поставки вакцин Україна може лише з КИтаю, або за механізмом COVAX, дата відновлення поставок з Індії поки не відомі. В МОЗ очікують, що поставки Covishield відновляться вже в квітні, а ВОЗ заявляла про те, що Індія може відновити єкспорт вакицн в травні.

Похожие материалы