МОЗ закликає приватні компанії та клініки приєднатись до імпорту вакцин від коронавірусу

МОЗ закликає приватні компанії та клініки приєднатись до імпорту вакцин від коронавірусу

Максим Степанов заявив, що МОЗ готове підтримати будь-які спроби завезти в Україну вакцини від коронавірусу. Міністерство обіцяє максимально спростити та пришвидшити процедуру імпорту таких препаратів для імпортерів.

Міністерство охорони здоров'я раніше майже повністю ігнорувало можливості приватних клінік, аптек, дистриб'юторів та інших компаній, щодо завезення в Україну вакцин проти коронавірусу, однак з огляду на провальну вакцинальну кампанію, яка так і не стала скільки-небудь ефективною, відомство вирішило звернутись за допомогою до приватного сектору.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов звернувся до бізнесу, закликавши компанії завозити в Україну вакцини від коронавірусу для проведення вакцинації громадян в приватних клініках. Відомство обіцяє всіляко підтримати такі ініціативи, прискоривши процедуру оформлення документів для імпорту вакцин та їх використання на території держави.

Схоже, що МОЗ абсолютно втратило надію на те, що темпи вакцинації в державних закладах вакицнами, закупленими за бюджетні гроші, вийдуть на заплановані показники. Вакцинація в приватних клініках та доступність вакцин в аптеках України може суттєво допомогти покращити охоплення вакцинами.

Міністр заявив, що нині не поступало жодного запиту в МОЗ щодо імпорту вакцин від коронавірусу, однак віриться в це слабо, враховуючи, що ще в кінці 2020-го року одразу кілька дистриб'юторів пропонували поставки китайських вакцин від коронавірусу в Україну приватним клінікам.

Похожие материалы