МОЗ просить 6,5 млрд гривень на закупівлю COVID-вакцин

МОЗ просить 6,5 млрд гривень на закупівлю COVID-вакцин

Міністерство охорони здоров'я заявило, що виконання нового плану вакцинації українців від коронавірусу неможливе без додаткового фінансування у розмірі 6,5 млрд грн, які підуть на закупівлю вакцин.

Президент днями затвердив новий план вакцинації проти коронавірусу, який вимагає до кінця 2021 року вакцинувати більшу частину дорослого населення України. В МОЗ заявили, що виконають вимоги і вже планують імунізувати не менше 70% дорослих, однак для цього немає достатньої кількості вакцин. Аби закупити необхідні препарати, МОЗ просить додаткове фінансування у розмірі 6,5 млрд гривень.

Про нестачу коштів в ході засідання Уряду заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він відзначив, що в рамках планування бюджету на 2021 рік на вакцинацію проти COVID-19 просили не менше 15,1 млрд гривень, однак отримали лише 4 млрд, з умовою, що в разі потреби, на закупівлю вакцин виділять додаткові кошти.

Раніше у Верховній Раді заявляли, що готові швидко знайти необхідну сумму коштів, аби дофіаннсувати програму вакцинації від коронавірусу.