Україна є прикладом для європейських країн у боротьбі з фальсифікацією ліків – представник Ради Європи

Україна є прикладом для європейських країн у боротьбі з фальсифікацією ліків. Про це повідомив Голова управління кримінального права Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Карло Керомонте під час прес-конференції, присв..

Україна є прикладом для європейських країн у боротьбі з фальсифікацією ліків. Про це повідомив Голова управління кримінального права Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Карло Керомонте під час прес-конференції, присвяченій відкриттю міжнародної конференції,проведеної за підтримки Віце-прем'єр-міністра України Грищенка К.І., «Підходи до практичної реалізації Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров'я (Конвенція «MEDICRIME»)».

«Україна показує правильний шлях іншим, ратифікувавши Конвенцію «MEDICRIME». Європа особливо вдячна органам влади України за приклад того, як треба з цим явищем боротися», – сказав К.Керомонте.

На його думку, відповідальність за фальсифікацію медпрепаратів не повинна бути м'якше, ніж за обіг наркотиків, як це є на сьогодні в багатьох країнах світу.

Він підкреслив, що фальсифікація медпрепаратів є міжнародною проблемою і потребує спільного вирішення міжнародним суспільством. «Найголовніше – це міждержавна співпраця. Якщо Україна приділятиме увагу цьому питанню, а інші країни цього не зроблять, на жаль, результату не буде. Нам потрібно разом зупинити злочинців, які заробляють мільярди на здоров’ї людей. Наша мета – налагодити цю співпрацю», – підкреслив він.

У свою чергу народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Андрій Шипко висловив думку, що в Україні необхідно, аби усі перевірки аптек, аптечних закладів та аптечних складів були виключно позаплановими.

Голова Держлікслужби України проінформував, що наступним кроком для удосконалення боротьби з фальсифікацією ліків є Пілотний проект із запровадження індивідуального маркування виробником зовнішньої упаковки лікарських засобів, розроблений Держлікслужбою України, який стартує в цьому році. Прийняття Проекту дозволить державі унеможливити потрапляння фальсифікованих лікарських засобів в легальну мережу поставок та ідентифікувати лікарський засіб в режимі реального часу.

Нагадаємо, що 11-12 червня в Києві проходила міжнародна конференція «Підходи до практичної реалізації Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров'я (Конвенція «MEDICRIME»)», організована Радою Європи та Держлікслужбою України за підтримки Віце-прем’єр-міністра України К.І. Грищенка.

У заході взяли участь представники урядів 20 країн світу, Ради Європи, Генерального Директорату з Демократії (DGII), члени Уряду України, правоохоронних органів, народні депутати Верховної Ради України.

Похожие материалы