Держлікслужба України та EDQM підписали Меморандум про взаємопорозуміння

Державна служба України з лікарських засобів та  Європейський Директорат з якості лікарських засобів (EDQM) підписали Меморандум щодо взаємопорозуміння.

Державна служба України з лікарських засобів та Європейський Директорат з якості лікарських засобів (EDQM) підписали Меморандум щодо взаємопорозуміння.

Згідно з Меморандумом сторони визначили механізми та деталі поглиблення співпраці у сфері розробки та впровадження систем відстеження лікарських засобів у рамках реалізації проекту Ради Європи «еТАСТ» та Директиви 2011/62/ЕС від 8 червня 2011 року «Про внесення змін до Директиви 2001/83/ЕС кодексу Співтовариства, пов’язаного з лікарськими засобами для застосування людиною, щодо запобігання надходження у легальну мережу постачання фальсифікованих лікарських засобів».

Нагадаємо, що з метою запобігання потрапляння фальсифікованих лікарських засобів в легальний обіг в 2011 році парламентом Європейського Союзу була прийнята Директива, яка вводить обов'язкове маркування унікальним номером і двомірним кодом кожної упаковки лікарського засобу.

Минулого року державою було прийнято рішення про введення аналогічного маркування для фармринку України. Сутність нововведення в тому, що унікальний номер кожної упаковки дозволить відстежувати та ідентифікувати лікарський засіб у режимі реального часу по всьому ланцюжку поставок ліків: у виробника, дистриб'ютора, в аптеці або лікувальному закладі.

Похожие материалы