Голова Держлікслужби України та керівник Росздравнадзору обговорили найбільш важливі події у сфері регулювання фармринку

Відбулася робоча зустріч Голови Державної служби України з лікарських засобів Соловйова О.С. з т.в.о. Керівника Федеральної служби з нагляду у сфері охорони здоров’я Російської Федерації (Росздравнадзор) Мурашко М.А.

Відбулася робоча зустріч Голови Державної служби України з лікарських засобів Соловйова О.С. з т.в.о. Керівника Федеральної служби з нагляду у сфері охорони здоров’я Російської Федерації (Росздравнадзор) Мурашко М.А.

Зустріч відбулася під час міжнародної конференції «Якість лікарських засобів і медичних виробів. Сучасні вимоги та підходи», що проходила в м. Москва 24-25 квітня 2013 року.

У ході зустрічі Соловйов О.С., зокрема, проінформував російського колегу про найбільш важливі події у сфері регулювання фармацевтичного ринку в Україні. Він також запросив представників Росздравнадзору до участі в міжнародній конференції з питання підписання та ратифікації Конвенції з протидії поширення фальсифікованих лікарських засобів Ради Європи та Європейського Парламенту (Конвенція MEDICRIME), яка відбудеться 11 – 12 червня 2013 року у м. Києві. Мурашко М.А. висловив зацікавленість щодо участі у конференції.

Крім цього, сторони обговорили стан виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Федеральною службою з нагляду у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку Міністерства охорони здоров’я та соціального розвитку Російської Федерації та Державною службою України з лікарських засобів, а також перспективи подальшої співпраці.

Актуальними напрямами розвитку співпраці між Держлікслужбою України та Росздравнадзором у сфері контролю якості лікарських засобів є розвиток співпраці в галузі моніторингу та контролю якості та безпеки лікарських засобів і виробів медичного призначення з метою забезпечення захисту здоров’я населення й протидії потрапляння на фармацевтичні ринки країн неякісних, фальсифікованих лікарських засобів і медичних виробів.

Похожие материалы