Держлікслужба зупинила незаконне виробництво ліків на Київщині

Під час проведення спільної позапланової перевірки 14 травня 2013 року фахівці Держлікслужби України за зверненням Головного Управління СБУ в м. Києві та Київській області встановили факт здійснення безліцензійного виробництва лікарських засобів ТОВ...

Під час проведення спільної позапланової перевірки 14 травня 2013 року фахівці Держлікслужби України за зверненням Головного Управління СБУ в м. Києві та Київській області встановили факт здійснення безліцензійного виробництва лікарських засобів ТОВ «Торговий дім «Каскад-медікал» в м. Васильків Київської області.

Кількість медичних препаратів, виявлених під час перевірки, становить 3,9 млн. упаковок вартістю близько 300 млн. грн.

«На території TOB «Торговий Дім Каскад-Медікал» було виявлено нерозфасовані та незареєстровані лікарські засоби з маркуванням німецькою мовою, упаковки українською мовою без зазначення номерів серій та термінів придатності, інструкції, а також запаковані лікарські засоби з маркуванням українською мовою, – повідомили у Держлікслужбі. – Також на цій території знаходилось приміщення для пакування лікарських засобів та обладнання для нанесення маркування на лікарський засіб».

За інформацією відомства, ТОВ ТД «Каскад-Медікал» не має ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів.

Держлікслужба, згідно з законодавством, вжила заходи щодо тимчасової заборони та вилучення з обігу усіх серій 60-ти найменувань лікарських засобів з маркуванням виробника Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ (Німеччина) за підозрою щодо фальсифікації.

Ліцензії ТОВ ТД «Каскад-Медікал» на імпорт лікарських засобів та оптову торгівлю лікарськими засобами зупинено.

Згідно з міжнародними домовленостями, Держлікслужба про даний факт поінформувала міжнародні регуляторні органи, та органи країн, що потенційно можуть стати ринком збуту продукції неліцензованого виробництва.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы