МОЗ зареєструвало корейську версію вакцини AstraZeneca

МОЗ зареєструвало корейську версію вакцини AstraZeneca

МОЗ України схвалило використання вакцини AstraZeneca проти коронавірусу, виробництва Південної Кореї. Цей препарат має найближчим часом надійти в Україну від COVAX.

Міжнародна програма COVAX, що заснована під егідою ВООЗ та має за мету забезпечити рівний доступ до вакцин від коронавірусу всіх країн світу, вже на цьому тижні планує поставити в Україну першу партію вакцини AstraZeneca-SKBio, яку виробляє Південна Корея за ліцензією британської компанії.

Преша поставка налічуватиме 367 тисяч доз препарату та використовуватиметься для проведення масової вакцинації українців проти коронавірусу. Для того, аби вакцина могла якнайшвидше надійти до медзакладів для використання, МОЗ зазделегідь схвалило цей препарат в Україні для екстренного медичногов икористання. Вакцина не потрапить у вільний продаж до аптек, її можна буде отримати лише в порядку черги від держави.

Про підписання наказу про реєстрацію препарату повідомив Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вчора, в ході ефіру на каналі 1+1. Він додав, що поставка очікується вже завтра, 22 квітня.

За словами Степанова, ця партія вакцин буде використовуватись для проведення вакцинації тих. хто вже отримав першу дозу вакцини Covishield, а залишки підуть на вакцинацію першою дозою тих, хто ще не встиг отримати щеплення.

Похожие материалы