Україна обговорює з ОАЕ закупівлю 5 млн доз вакцини від коронавірусу місцевого виробництва

Україна обговорює з ОАЕ закупівлю 5 млн доз вакцини від коронавірусу місцевого виробництва

Україна обговорює з ОАЕ співпрацю в області медицини та закупівлю вакцин, які ворибляє ОАЕ проти коронавірусу. Східна країна готова надати нашій державі 5 млн доз препарату.

Об’єднані Арабські Емірати можуть надати Україні 5 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції Hayat-Vax. Також компанія з ОАЕ готова розглянути можливість управління обраними українськими медзакладами. Зазначені питання обговорювалися під час візиту української делегації до ОАЕ. У візиті брали участь Андрій Єрмак, очільник Офісу Президента, Ігор Жовква, заступник керівника ОП, Олексій Резніков, голова МінТОТ та Віктор Ляшко, головний санлікар країни.

Наразі у межах співпраці між країнами було приділено увагу питанню боротьби з коронавірусною інфекцією. Відбулася окрема зустріч з СЕО компанії G42 Healthcare Ашишом Коші та його командою. Компанія G42 разом з фармконцерном Сінофарм (Китай) залучена до виробництва інактивованої вакцини проти коронавірусної хвороби та вже виробляють цю вакцину під назвою Hayat-Vax COVID-19 в ОАЕ.

Під час зустрічі мова йшла про можливість поставки до України щонайменше 5 млн доз вакцини. Виробнича потужність заводу із випуску вакцин становить близько 2 млн доз на місяці. Для збільшення потужності планується спорудження нового заводу, що має запрацювати до кінця 2021 року, а завдяки поетапній розробці він досягне потужності 200 млн доз на рік на трьох лініях розливу та 5 автоматизованих лініях пакування. Сама фармкомпанія Sinopharm виготовила 100 млн доз вакцини проти коронавірусу у світі з моменту її старту восени 2020 року.

Віктор Ляшко висунув пропозицію керівництву G42 розглянути можливість локалізації виробництва вакцини проти коронавірусної хвороби в Україні. Дане питання сторони домовилися опрацювати та до кінця травня ухвалити рішення.

Українська сторона висловила зацікавленість у досвіді ОАЕ щодо імунізації та розширені співробітництва в медгалузі.

В ході зустрічі також обговорювали питання щодо розвитку та вдосконалення електронної системи охорони здоров’я та питання концесії в медичній сфері.

Також повідомляється, що компанія G42 Healthcare готова до розгляду можливості управління обраними українськими медустановами та забезпечення належного рівня інвестицій та постачання новітнього медобладнання.

«СЕО компанії G42 Healthcare Ашиш Коші відгукнувся на пропозицію Віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова та висловив готовність опрацювати можливість інвестиційного будівництва сучасних аналогів наших обласних лікарень на території Донецької та Луганської областей», – йде мова у повідомлення.

Загалом, відбулася низка зустрічей під час яких йшлося про подальшу співробітницю України та ОАЕ.

Похожие материалы