Уряд дозволив використання кількох препаратів на основі канабісу

Уряд дозволив використання кількох препаратів на основі канабісу

Уряд виключив зі списку заборонених до обігу в Україні кілька препаратів на основі канабісу, дозволивши їх використання в медичних цілях.

Це перший подібний кроку щодо легалізації препаратів на основі канабіноїду в Україні в медичних цілях. Кабінет Міністрів України оприлюднив постанову, згідно якої препарати «Набілон», «Набіксімолс» та «Дронабінол» виключено зі списку заборонених до обігу в Україні. Їх використання дозволено лише в медичних цілях у формі лікзасобів або фармсубстанцій. Вкказані препарати можна застосовувати для полегшення побічних реакцій після хімієтерапії.

Також постановою Уряду виключаеться з-під державного контролю речовина ізольованового канабідіолу.

Це рішення стало дещо несподіваним, хоча й вкладається в політику пом'якшення контролю за канабідіолами для медичного застосування. Дискусія щодо необхідності легалізації цих препаратів для використання у вигляді лікарських засобів йде не перший рік. В багатьох країнах Європи ці речовини давно використовуються для пом'якшення побічних дій хіміотерапії та для полегшення больвого синдрому у тяжко хворих. Однак, є в цієї ініціативи і противники, які стверджують, що часткова легалізація цих речовин призведе до зростання рівня наркомпанії.

Похожие материалы