У Держпідприємництва обговорили ініціативу запровадження роботи аптек винятково через касові апарати

У зібранні взяли участь представники Держлікслужби, об’єднань аптечних закладів та представники ЗМІ.

У зібранні взяли участь представники Держлікслужби, об’єднань аптечних закладів та представники ЗМІ.

З метою посилення боротьби з фальсифікатом представники бізнесу визнали своєчасною ініціативу запровадження касових чеків як інструменту захисту прав хворого та боротьби з фальсифікатом. Як компроміс було запропоновано фіксувати факт продажу лікарських засобів касовим або товарним чеком (за відсутності РРО).

Також боротьбі з фальсифікатом сприятиме посилення державного контролю за надходженням в аптеки лікарських засобів, на чому наголосили представники асоціацій аптечного бізнесу.

Під час обговорення тематики представники фармацевтичного бізнесу звернули увагу на необхідність поширення проекту реімбурсації частини вартості гіпертонічних ліків у всіх аптеках, незалежно від форми їх власності.

Михайло Бродський наголосив: «Усі аптеки повинні бути в однакових ринкових умовах. Аптека, яка працює на реімбурсайції, зараз знаходиться в неконкурентних умовах по відношенню до інших аптек». Голова Держпідприємництва погодився з позицією суб’єктів фармацевтичного ринку та заявив: «Я борюся з фальсифікатом лікарських засобів».

Окрім того, за результатами наради було запропоновано посилити контроль за інформацією, яка міститься у касових та товарних чеках, зокрема шляхом обов’язкового зазначення торгової назви проданого препарату, форми випуску та дозування, кількості.

Бізнес пообіцяв надати конкретизувати пропозиції додатковим листом на адресу Держпідприємництва України.

Похожие материалы