Україна входить до переліку країн із жорсткою регуляторною системою, – І. Демченко

На вітчизняному фармацевтичному ринку частка неякісних, незареєстрованих і фальсифікованих лікарських засобів складає менше 1%. Про це під час «круглого столу» проінформувала Перший заступник Голови Державної служби України з лікарських засобів Інна...

На вітчизняному фармацевтичному ринку частка неякісних, незареєстрованих і фальсифікованих лікарських засобів складає менше 1%. Про це під час «круглого столу» проінформувала Перший заступник Голови Державної служби України з лікарських засобів Інна Демченко.

“Якщо подивитись класифікацію ВООЗ, то усі країни, які входять до цієї організації, діляться на три категорії: країни із жорсткою регуляторною політикою контролю за обігом ліків, слабкою регуляторною політикою, і країни, у яких практично відсутня регуляторна політика”, – сказала вона.

За словами експерта, за статистикою у країнах із жорсткою регуляторною політикою з’являється 1% фальсифікованих ліків, із слабкою – 10%, а у країнах, де відсутня регуляторна політика – 50-60%.

Вона нагадала, що в Україні діє жорстка регуляторна система з контролю якості ліків. Саме тому з 2011 року Держлікслужба України, разом з іншими регуляторними органами країн з жорсткою регуляторною системою, а саме – країн Європейського Союзу та деяких інших розвинених країн світу, – є членом PIC/S (Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій).

Похожие материалы