Україна та Індія розвивають співпрацю у галузі фармацевтики

Україна та Індія домовляються про перспективи подальшого розвитку співпраці, зокрема, реалізації спільних інвестиційних проектів на території України, підготовки та тренування індійських інспекторів на базі вітчизняного GMP Центру, а також індійських фа..

Україна та Індія домовляються про перспективи подальшого розвитку співпраці, зокрема, реалізації спільних інвестиційних проектів на території України, підготовки та тренування індійських інспекторів на базі вітчизняного GMP Центру, а також індійських фармацевтів на базі вищих навчальних закладів в Україні тощо. Про це говориться в повідомленні Державної служби України з лікарських засобів.

Зокрема, 15-16 квітня 2013 року в м. Нью-Делі (Республіка Індія) відбулось перше засідання робочої групи з питань співпраці у галузі фармацевтики Міжурядової українсько-індійської комісії по торговельному, економічному, науковому, технічному, промисловому і культурному співробітництву. Делегацію України на форумі очолив голова Держлікслужби Олексій Соловйов.

Під час заходу сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього співробітництва у галузі фармацевтики. Зокрема, гармонізації законодавств обох країн у відповідності до світових норм у сфері регулювання лікарських засобів, налагодження обміну інформацією з метою здійснення ефективного експортно-імпортного контролю лікарських засобів, що постачаються в Україну з Індії, обміну досвідом у сфері науково-дослідницької та освітньої діяльності.

За результатами двосторонніх переговорів був укладений та підписаний спільний підсумковий Протокол.

Соловйов також провів зустріч з представниками фармацевтичної індустрії Індії, під час якої були обговорені актуальні проблеми співпраці, необхідність забезпечення українських споживачів високоякісними та безпечними лікарськими засобами.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы