Відбулась Колегія Держлікслужби України

11 квітня 2013 року відбулося засідання Колегії Державної служби України з лікарських засобів за підсумками діяльності у І кварталі 2013 року.

11 квітня 2013 року відбулося засідання Колегії Державної служби України з лікарських засобів за підсумками діяльності у І кварталі 2013 року.

Відкриваючи засідання, Голова Держлікслужби України Олексій Соловйов зупинився на знакових подіях для української фармацевтичної галузі, які відбулись з початку року. Беззаперечно, це:

- допуск на вітчизняний ринок з 15 лютого продукції виробленої виключно в умовах GMP;

- виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт»: з 1 березня року розпочато ліцензування імпорту лікарських засобів. Імпортери вже отримали 151 ліцензію;

- з 18 березня 2013 р. Україна є повноправним членом Європейської Фармакопеї. Конвенція про розробку Європейської фармакопеї із поправками, внесеними відповідно до положень Протоколу до неї, була ратифікована Україною 16 жовтня 2012 р.

Також Голова Держлікслужби України повідомив членам Колегії про найближчі плани, зокрема впровадження в Україні системи відстеження та маркування кожної упаковки лікарського засобу індивідуальним кодом. Вже з початком літа планується дати старт пілотному проекту, спрямованому на відпрацювання взаємодії Держлікслужби, виробника, оптовика та аптеки.

У реалізації цього напряму активну підтримку та консультаційний супровід надає Генеральний Директорат з якості лікарських засобів та охорони здоров’я Ради Європи (EDQM). Найближчим часом Держлікслужба та EDQM підпишуть відповідний меморандум про співпрацю.

Керівники структурних підрозділів розповіли про стан контролю якості лікарських засобів, виконання ліцензійних умов суб’єктами господарювання. Крім того, більш глибоко перед членами Колегії були висвітлені питання ліцензування імпорту лікарських засобів та системи відстеження та маркування кожної упаковки лікарського засобу індивідуальним кодом.

За результатами засідання було прийняте рішення Колегії.

Похожие материалы