«Фармак» відкрив лінію виробництва рідких ліків

Десятого грудня 2010 року Прем’єр-міністр України Микола Азаров узяв участь у церемонії відкриття виробництва «Рідкі лікарські засоби – 2» на ВАТ «Фармак». Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Десятого грудня 2010 року Прем’єр-міністр України Микола Азаров узяв участь у церемонії відкриття виробництва «Рідкі лікарські засоби – 2» на ВАТ «Фармак». Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Ознайомившись із роботою виробництва «Рідкі лікарські засоби – 2», Микола Азаров оцінив його високий технологічний рівень та відзначив: «Я гордий, що у нас відкрито таку сучасну лінію з виробництва ліків, яка, можна впевнено сказати, за технічним оснащенням, за технологічними рішеннями є абсолютно сучасною та європейською». Водночас глава Уряду висловив вдячність керівництву заводу за досягнення високих результатів та пообіцяв фінансову підтримку з боку Уряду, зазначивши, що будівництво виробництва «Рідкі лікарські засоби – 2» було здійснено за рахунок кредитів та власних коштів.

Відкриття в Україні такого сучасного виробництва, за словами прем’єр-міністра, привід для Уряду подумати: що потрібно зробити, щоб таких підприємств з’являлося якомога більше, щоб модернізація виробництв відбувалася за принципом «завтрашнього дня».

«Повірте, ми все зробимо, що в змозі, щоб реалізовувати такі проекти. Бо мене переконало сьогоднішнє відвідування – ми спроможні виробляти необхідні ліки самі, а не закуповувати за кордоном. І ось це буде нашою програмою», – наголосив Микола Азаров. Прем’єр-міністр додав, що Уряд зацікавлений у розвитку вітчизняного ринку, в тому числі – і фармацевтичного.

Микола Азаров також вручив Почесні грамоти та Подяки Кабінету Міністрів України кращим працівникам ВАТ «Фармак» з нагоди 85-річчя створення підприємства.

Сьогодні введено в дію першу чергу, дві асептичні лінії, проекту «РЛЗ-2» («Рідкі лікарські засоби»). Кошторис проекту складає 40,0 млн євро. У новому цеху вироблятимуть понад 40 найменувань лікарських препаратів різних фармакологічних груп, в тому числі – і новий напрямок для підприємства: біотехнологічні препарати.

У проекті «РЛЗ-2» передбачено створення трьох виробничих дільниць, розподілених за видами та номенклатурою первинної упаковки, об’ємом серії та технологічними схемами приготування препаратів, їх наповненням та пакуванням.

Для оснащення виробничих дільниць «Фармак» придбав обладнання провідних світових виробників фармацевтичного обладнання Bosch, SBM, Pharmatec, BWT, Tecninox та інших.
У 2010 році ВАТ «Фармак» очолив список лідерів серед усіх фармацевтичних компаній, що забезпечують населення лікарськими засобами та представлені на українському ринку.

Як стало відомо від очільника Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря, компанія «Фармак» викупила кілька будівель у Шостці, де планує відкрити виробництво ліків.

Джерело: www.kmu.gov.ua; www.rbc.ua

Похожие материалы