МОЗ України підмінило редакцію постанови, що регламентує отримання паспорту аптечного закладу

Держкомпідприємництво звернулося до прем’єр-міністра України Миколи Азарова з листом, в якому просить вжити заходів щодо керівництва Міністерства охорони здоров’я у зв’язку з підміною тексту проекту постанови «Про затвердження форми паспорта аптечного...

Держкомпідприємництво звернулося до прем’єр-міністра України Миколи Азарова з листом, в якому просить вжити заходів щодо керівництва Міністерства охорони здоров’я у зв’язку з підміною тексту проекту постанови «Про затвердження форми паспорта аптечного закладу (структурного підрозділу аптеки)».

У початковій редакції, погодженій з Держкомпідприємництвом, передбачалося, що документи щодо відповідності матеріально-технічного стану аптечного закладу заповнює суб’єкт господарювання спільно з представником Держлікінспекції, який надає безоплатну консультативну допомогу. В кінцевому варіанті, поданому профільним міністерством до уряду, зміст документу був суттєво зміненим. Відтак, згідно з прийнятою постановою Кабінету міністрів України (№906 від 04.10.2010 р.), фактично відбуватиметься передліцензійна перевірка Держлікіспекцією суб’єкта господарювання, що заборонено чинним законодавством. Це нівелює таке поняття як заявочний принцип та може стати передумовою для зловживань з боку контролюючих органів.

Держкомпідприємництво просить керівництво уряду звернути увагу на факт підміни тексту проекту постанови та викласти остаточний варіант постанови «Про затвердження форми паспорта аптечного закладу (структурного підрозділу аптеки)» у редакції, погодженій Держкомпідприємництвом.

Джерело: www.dkrp.gov.ua

Похожие материалы