Уряд послідовно і системно реформуватиме сферу охорони здоров’я

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Уряд має намір послідовно і системно реформувати сферу охорони здоров’я.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Уряд має намір послідовно і системно реформувати сферу охорони здоров’я.

Про це прем`єр-міністр повідомив на зустрічі з послом Австрійської Республіки в Україні Маркусом Вукетічем. У зустрічі також взяли участь представники австрійської компанії «Фамед інженірінг», які реалызують в Україні контракт стосовно обладнання сільських медичних закладів.

Микола Азаров переконаний у необхідності активізації двосторонніх відносин та нарощуванні обсягів взаємного товарообігу. Він також зазначив, що Україна і Австрія мають пристойний потенціал та перспективи розвитку двостороннього співробітництва. Україна має намір виконувати всі державні зобов’язання попередніх періодів, які не суперечать українському законодавству.

«В Україні існує проблема радикального оновлення медицини. Поки що всі наші намагання були епізодичними. Наприклад, проект з австрійською стороною: безсистемне, непідготовлене рішення призвело до того, що на пройденому етапі проекту ми проблему сільської медицини не вирішили», – зазначив прем`єр-міністр.

За його словами, досі спроби модернізувати сферу охорони здоров’я були безсистемними, мозаїчними і не досягали ефекту. Чинний уряд України налаштований реформувати галузь послідовно і системно, для чого готовий скористатися аналітичними, консультаційними, менеджерськими послугами найкращих європейських експертів.

«Для нас є принциповим грамотно планувати проекти і діяти за гаслом: "не поспішаючи, але напевно", системно вирішувати проблеми відповідно до наших можливостей і пріоритетів», – наголосив глава уряду.

Джерело: health.unian.net

Похожие материалы