Азаров попереджає про кадрову чистку в МОЗ України

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров попереджає чиновників про невідворотну відповідальність за порушення під час тендерних закупівель медичного обладнання і ліків. Про це глава Уряду заявив під час відкриття Центру ядерної медицини при Київській...

Прем‘єр-міністр України Микола Азаров попереджає чиновників про невідворотну відповідальність за порушення під час тендерних закупівель медичного обладнання і ліків. Про це глава Уряду заявив під час відкриття Центру ядерної медицини при Київській міській онкологічній лікарні.

«Не всюди у нас, на жаль, перебувають на посадах люди, здатні розрізняти власні й суспільні, державні інтереси. Це – значна проблема. Я сказав би, потрібна дуже серйозна чистка тих людей, які причетні до нераціональних закупівель, до нераціонального проведення тендерів, і таку роботу ми проводимо», – зазначив Микола Азаров, додавши, що кожен чиновник повинен знати, що за свої вчинки або дії він буде відповідати – рано чи пізно, але невідворотно.

Водночас, за його словами, уряд не афішує такого чищення кадрів. «Тут не потрібна афіша, але кожен має знати, що за свої вчинки чи дії він відповідатиме рано чи пізно. У нас є значний арсенал заходів, якими ми користуємося, користувалися, і ми регулярно такі процедури проводимо. Міністру чудово про це відомо», – наголосив Микола Азаров.

Глава Уряду назвав неприпустимим проведення державних закупівель медичного устаткування й лікарських препаратів без тендерних процедур: «Це широко застосовувалося попереднім Урядом і призвело до розбазарювання фінансів. Мільярдні суми витрачали. Це ж неправильно? Не всюди у нас, на жаль, стоять люди, здатні розрізняти власні й державні інтереси. Це – значна проблема».

Джерело: www.kmu.gov.ua; health.unian.net

Похожие материалы