Депутати підтримали заборону продажу ліків дітям до 14 років

Депутати підтримали заборону продажу ліків дітям до 14 років

Сьогодні депутати Верховної Ради України в першому читанні проголосусвали за законпроєкт №5122 "Про внесення змін до ст.21 закону" Про лікарські засоби".

Верховна Рада України в пешому читанні проголосувала за проєкт закону, яким пропонується заброронити продаж лікарських засобів дітям до 14 років. "За" проголосувало 306 народних обранців.

Ідею про заборону продажу ліків неповнолітнім давно обговорюють в професійному середовищі. Політики звернули на це питання увагу після низки трагічних історій в 2021 році, коли школярки отруїлися лікарськими засобами, які придбали в аптеці.

Це викликало нову хвилю дискусій, щодо доцільності та правильності безконтрольного продажу лікарських засобів дітям без контролю дорослих. В результаті, справа дійшла до парламенту.

Ініціатори законопроєкту пропонують заборонити продаж ліків за рецептом чи без нього дітям, що не досягли 14-річного віку. Фармацевтам, що працюють за першим столом, хочуть дати право вимагати у покупця документи, що затверджують покупцем необхідного віку.

Після ухвалення законопроєкту №5122 в першому читанні, його мають затвердити у другому читанні, після чого він буде переданий Президенту на підпис.

Похожие материалы