В Верховній Раді зареєстрували новий проєкт "Про лікарські засоби": що пропонують змінити?

В Верховній Раді зареєстрували новий проєкт "Про лікарські засоби": що пропонують змінити?

21 травня у Парламенті зареєстрували новий проєкт Закону України №5547 "Про лікарські засоби".

Як і багато інших проєктів законів, що поступають останнім часом до ВРУ, даний документ передбачає зміни, що покликані гармонізувати вітчизняне законодавство з європейським у сфері виробництва, реєстрації, клінічних випробувань та продажу ліків.

Депутати пропонують зміни, в законах та нормативних документах, які зможуть усунути термінологічні неузгодженості в законодавстві України та ЄС, адаптують українські норми та термінологію до прийнятих в Європі. Додатково урегламентують на рівні закону процедури, що належать до державної реєстрації лікарських засобів.

Пропонують також закріпити спеціальні положення щодо ліцензування у сфері виробництва, торгівлі та імпорту ЛС, визначення змісту маркування упаковки ЛС та вимог до його безпеки. Також впорядкують класифікацію ЛС, встановлять правила дистанційної торгівлі ліками. Сюди ж відносяться і запропоновані зміни в сфері рекламування ліків та деталізацію положень інформаційної політики щодо ЛС в Україні.

Пропонують також визначити законом та закріпити вимоги до лікарських засобів, що виготовляються на основі плазми крові людини. І на остнок, проєктом пропонується впровадити комплексний підхід у нормативному врегулюванні системи фармацевтичного нагляду.

Похожие материалы