Гарантування високої якості ліків є пріоритетом для Держлікслужби, - Соловйов

Гарантування українським громадянам високої якості лікарських засобів є пріоритетним напрямом діяльності Державної служби України з лікарських засобів. На цьому наголосив Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов під час...

Гарантування українським громадянам високої якості лікарських засобів є пріоритетним напрямом діяльності Державної служби України з лікарських засобів. На цьому наголосив Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов під час інтерв’ю для передачі «Соціальний пульс» телеканалу Tonis.

Лікарські препарати – це особливий продукт. Саме тому державні органи, Держлікслужба України невпинно працюють над удосконаленням роботи системи контролю якості лікарських засобів. «За минулий рік, приміром, тільки в закон «Про лікарські засоби» було внесено вісім змін. Усі вони були спрямовані на зближення законодавчих вимог, які регулюють обіг лікарських засобів в нашій країні до європейських. Одна з таких норм, яка, до речі, успішно працює в Європі, – норма, що вимагає проведення передліцензійної перевірки на відповідність матеріально-технічної бази аптечного закладу до вимог Ліцензійних умов провадження діяльності», – зауважив пан Соловйов.

Це гарантуватиме пацієнту захист його прав на те, що дана конкретна аптека, яка претендує на отримання ліцензії, має відповідну матеріально-технічну базу, а її висококваліфікований персонал дотримуватиметься усіх вимог Ліцензійних умов, аби лікарські засоби не змінили своїх якісних характеристик.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы