Україна та Куба створять спільне фармпідприємство

Україна та Куба планують створити спільне підприємство з виробництва ліків та вакцин проти раку.

Україна та Куба планують створити спільне підприємство з виробництва ліків та вакцин проти раку.

Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Куба Й. В. Фелікс Леон Карбальо та представники Центру біотехнології і біоінженерії Республіки Куба обговорили можливість створення на фармацевтичних потужностях України спільного підприємства з виробництва препаратів та вакцин проти раку за ліцензією кубинського Центру молекулярної імунології.

Також, за ініціативи кубинської сторони, було обговорено можливість прискорення проведення інспектування Держлікслужбою України фармацевтичного підприємства, на якому здійснюється виробництво препарату Heberprot.

Можливість прискорення проведення відповідного інспектування на предмет дотримання вимог Належної виробничої практики відповідного підприємства сприятиме прискоренню впровадження в Україні програми з лікування хворих на діабетичну виразку стопи із застосуванням кубинського препарату Heberprot.

Пропозицію щодо впровадження такої програми було зроблено делегації Президента України Віктора Януковича під час його візиту до Центру біотехнології і біоінженерії в жовтні минулого року.

Під час зустрічі також кубинські колеги проаналізували разом з міністром охорони здоров'я України, Олександром Аніщенком, можливі форми реалізації цієї Програми. Як зазначили представники української сторони, Україна зацікавлена у плідній співпраці з Республікою Куба в сфері науки та сучасних технологій. В нашій країні також приділяється велика увага впровадженню сучасних інноваційних технологій у практику.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы