Соловйов відвідав найбільше в країні виробництво медичних газів

Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов під час робочої поїздки до м. Дніпропетровськ відвідав найбільше в Україні спеціалізоване виробництво промислових, медичних та технічних газів.

Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов під час робочої поїздки до м. Дніпропетровськ відвідав найбільше в Україні спеціалізоване виробництво промислових, медичних та технічних газів.

На сьогодні завод ВАТ «Лінде Газ Україна» є лідером з виробництва рідкого та газоподібного кисню в Україні, який широко використову.ть в сфері охорони здоров’я. Голова Держлікслужби України ознайомився з умовами виробництва, системою контролю якості виробництва медичних газів на підприємстві та відвідав виробничі приміщення заводу.

Як запевнили керівники підприємства, одним із пріоритетів відомої в Європі групи Linde є постійне поліпшення якості продукції та послуг, забезпечення високого рівня безпеки виробництва, а також мінімізація шкідливого впливу на навколишнє середовище при виробництві. Таким чином, група Linde розробила інтегровану систему для всіх країн, яка охоплює такі області, як безпека, охорона здоров'я, навколишнє середовище та якість.

ВАТ «Лінде Газ Україна» є членом європейської асоціації з промислових газів (ЕАПГ). У березні 2011 року сертифікація системи менеджменту якості (QMS) у ВАТ «Лінде Газ Україна» відповідно до ISO 9001:2008 був успішно підтверджений групою міжнародних експертів-аудиторів. Компанія є єдиним виробником промислових газів в Україні, яка має сертифікат ISO 9001:2008.

Пан Соловйов ознайомився також з історією виробництва, яке в наступному році відсвяткує свій 100-річний ювілей. Заснований у 1912 р., вже у 1914 році завод випустив перший газоподібний кисень. Протягом усього життєвого шляху підприємство успішно розвивалося, розширюючи асортимент продукції, покращуючи її якість та удосконалюючи ефективність виробництва.

Підприємство за свого часу навіть було постачальником рідкого кисню для космічної галузі Радянського Союзу, транспортуючи його до космодрому «Байконур». В травні 1989 р. колектив заводу отримав подяку від Уряду України за оперативну участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС.

Під час приватизації повноправним господарем колишнього Дніпропетровського криогенного заводу став шведський концерн «AGA AB», що спеціалізується на виробництві кріогенної продукції. З 2000 р. шведський концерн «AGA» входить до складу німецького концерну «Linde». В 2005 році завод змінив назву на ВАТ «Лінде Газ Україна», тобто українська компанія стала повноправним членом великої інтернаціональної сім’ї світового концерну «Linde Gas».

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы