Держлікслужба скоротить ланцюг «виробник-реалізатор»

Державна служба України з лікарських засобів планує зменшити ланцюг «виробник-реалізатор». Про це в рамках Аптечного саміту України заявив голова Держслужби Олексій Соловйов.

Державна служба України з лікарських засобів планує зменшити ланцюг «виробник-реалізатор». Про це в рамках Аптечного саміту України заявив голова Держслужби Олексій Соловйов.

«Одна й та сама упаковка ходить через декілька складів, тому дуже важко виявляти неякісну продукцію. Зазвичай це відбувається на етапі четвертого-п’ятого дистриб’ютора», – повідомив Соловйов. На його думку, найкращий варіант ланцюга – виробник-дистриб’ютор-реалізатор.

Окрім того, в Україні хочуть суттєво зменшити кількість аптечних кіосків. Держлікслужба планує прибрати всі дрібні аптечні кіоски, щоб таким чином покращити обслуговування та контроль за якістю препаратів.

Як зауважив пан Соловйов, аптека має бути не точкою торгівлі, а місцем надання фармацевтичних послуг. «Пацієнт повинен прийти до фармацевта як до лікаря та отримати належну консультацію щодо питань, які його хвилюють», – зазначив Олексій Соловйов. Однак наголосив, що виняток становлять аптечні кіоски в сільській місцевості.

За словами Олексія Соловйова, його відомство підтримує заборону реклами лікарських засобів. «Ми підтримуємо цю заборону, керуючись принципом, що лікувати повинен лікар, а не телебачення», – зазначив пан Соловйов.

Президент Аптечної професійної асоціації України Михайло Пасічник вважає, що реклама певним чином зомбує пацієнта, і він потребує конкретного розрекламованого препарату, а не належного лікування.

За словами фахівців, реклама призводить до того, що хворий відкладає візит до лікаря, займаючись самолікуванням, яке доволі часто призводить до погіршення стану хворого.

Джерело: www.unn.com.ua

Похожие материалы