Україна може створити спільні фармпідприємства з Кубою та Сербією

Держлікінспекція розглядає можливість створення українсько-кубинського та українсько-сербського підприємств із виробництва вакцин і лікарських препаратів.

Держлікінспекція розглядає можливість створення українсько-кубинського та українсько-сербського підприємств із виробництва вакцин і лікарських препаратів.

В Україні може бути створене українсько-кубинське спільне підприємство з виробництва лікарських засобів та вакцин проти раку.

З такою пропозицією виступили учасники Десятого засідання Міжурядової українсько-кубинської комісії з питань торгівельно-економічного та науково-технічного співробітництва, яке відбулося 10-12 листопада 2010 року в м. Гавана (Республіка Куба).

Головною метою Десятого засідання був пошук нових можливостей поглиблення співробітництва в усіх напрямках, які становлять взаємний інтерес. Отже, одним з таких напрямків визначено можливість створення на фармацевтичних потужностях України спільного підприємства з виробництва препаратів та вакцин проти раку за ліцензією кубинського Центру молекулярної імунології.

Також 26 листопада 2010 року у м. Бєлград (Республіка Сербія) відбулось урочисте підписання Протоколу третього засідання українсько-сербської Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

За результатами проведеного засідання затверджено План заходів з реалізації домовленостей, досягнутих під час третього засідання Міжурядової українсько-сербської комісії з питань торгівельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Одним із пунктів Плану запропоновано розглянути можливість створення спільних українсько-сербських підприємств із виробництва і торгівлі лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Держлікінспекція закликає вітчизняних виробників ліків долучитися до розбудови фармацевтичної співдружності та просить надіслати пропозиції в письмовій та/або електронній формі надавати на адресу Держлікінспекції МОЗ та e-mail:[email protected].

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы