В Україні покращать контроль за якістю ліків

Кабінет Міністрів України виділив кошти на переобладнання трьох регіональних лабораторій Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів України сучасним обладнанням для здійснення державного контролю якості лікарських засобів, медичної техніки..

Кабінет Міністрів України виділив кошти на переобладнання трьох регіональних лабораторій Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів України сучасним обладнанням для здійснення державного контролю якості лікарських засобів, медичної техніки і виробів медичного призначення.

Як проінформував Голова Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів України, головний державний інспектор України з контролю якості лікарських засобів Олексій Соловйов, закупівля сучасного обладнання сприятиме розвантаженню роботи ДП «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції», що прискорить процедуру здійснення контролю якості лікарських засобів по всій Україні, а також – збільшить ефективність роботи інших регіональних лабораторій.

Питання вибору регіонів, лабораторії яких мають підлягати переобладнанню, поки що обговорюється. Критерієм вибору лабораторій буде обсяг медикаментів, які ввозять через той чи інший регіон та які перебувають в обігу. Тому в першу чергу, найбільш ймовірно, це обладнання отримає столична лабораторія, через яку на фармацевтичний ринок України потрапляє найбільша кількість лікарських засобів. Також розглядається питання щодо Східної України, адже через цей регіон на фармацевтичний ринок України потрапляє близько 30% усіх лікарських засобів.

У Держлікінспекції МОЗ вважають, що використання сучасної апаратури в цих лабораторіях, безумовно, прискорить проведення контролю якості лікарських засобів і зробить його значно ефективнішим.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Похожие материалы