Держлікслужбу визначено відповідальною за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в Європейській Фармакопеї

Уряд включив Державну службу України з лікарських засобів та Міністерство охорони здоров'я України до переліку центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, відповідальних за виконання зобов’язань, що випливають із членства України..

Уряд включив Державну службу України з лікарських засобів та Міністерство охорони здоров'я України до переліку центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, відповідальних за виконання зобов’язань, що випливають із членства України в міжнародних організаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2002 р. № 1371.

Нагадаємо, що 20 листопада 2012 року набрав чинності Закон України від 16.10.2012 № 5441-VI «Про приєднання України до Конвенції про розробку Європейської фармакопеї із поправками, внесеними відповідно до положень Протоколу до неї», відповідно до якого Україна набула статусу члена Європейської Фармакопейної Комісії з правом голосу.

Таким чином, європейські стандарти якості лікарських засобів стали обов'язковими для України.

Крім того, Указом Президента України від 15.05.2013 № 266 «Про делегацію України для участі у засіданнях Комісії з європейської фармакопеї» затверджений склад делегації для участі у засіданнях Комісії з європейської фармакопеї, що надало можливість представникам МОЗ та Держлікслужби України брати участь у розробці європейських стандартів якості лікарських засобів з метою подальшої гармонізації державних стандартів якості лікарських засобів з європейськими.

Зазначена постанова Уряду сприятиме належному виконанню зобов’язань у зв'язку з приєднанням України до Конвенції про розробку Європейської Фармакопеї та забезпечить повноцінну участь державних регуляторних органів у розробці європейських стандартів якості лікарських засобів.

Похожие материалы