Члени ВООЗ ознайомилися з досвідом України у боротьбі з фальсифікованими ліками

Члени ВООЗ ознайомилися з досвідом України у боротьбі з фальсифікованими ліками

Перший заступник Голови Державної служби України з лікарських засобів І.Б. Демченко проінформувала учасників засідання робочої групи Всесвітньої організації охорони здоров’я про досвід національного регуляторного органу України у боротьбі з...

Перший заступник Голови Державної служби України з лікарських засобів І.Б. Демченко проінформувала учасників засідання робочої групи Всесвітньої організації охорони здоров’я про досвід національного регуляторного органу України у боротьбі з розповсюдженням фальсифікованих лікарських засобів.

Засідання робочої групи ВООЗ відкритого складу з метою визначення заходів, діяльності та форм поведінки, які призводять до виробництва неякісної /підробленої /неправильно маркованої /фальсифікованої /контрафактної медичної продукції (далі – Робоча група ВООЗ) тривало 22-25 липня у штаб-квартирі цієї організації в м. Женева (Швейцарія).

Під час засідання Робочої групи ВООЗ представник Держлікслужби України взяла участь в обговоренні ролі ВООЗ у протидії поширенню фальсифікованої та неякісної медичної продукції. В ході засідання робочої групи заплановано визначити заходи, форми діяльності та поведінки, які призводять до виробництва неякісної /підробленої/ неправильно маркованої /фальсифікованої /контрафактної медичної продукції. Члени робочої групи також мають представити та обговорити очікувані наслідки розповсюдження неякісних та фальсифікованих лікарських засобів та інші проблемні питання, які потребують вирішення.

Делегати заслухали доповіді представників регуляторних органів інших країн світу, ознайомилися і вивчили результати роботи Робочої групи ВООЗ.

Під час засідання І.Б. Демченко мала змогу обговорити з іноземними колегами актуальні питання боротьби з поширенням фальсифікованих та неякісних лікарських засобів, налагодити співробітництво з іншими зацікавленими сторонами та їх регуляторними органами в сфері контролю якості лікарських засобів та медичної продукції. Також це дозволило поглибити міжнародне співробітництво України у сфері контролю за якістю лікарських засобів.

Організатори даного заходу очікують, що реалізація механізму взаємодії країн – членів ВООЗ значно підвищить ефективність функцій контролю та моніторингу за фальсифікованими та неякісними лікарськими засобами. 

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы