Представники Держлікслужби України, ЄБА та АТП обговорили актуальні питання контролю якості ліків, що ввозяться на територію України

Представники Державної служби України з лікарських засобів, Американської Торгівельної Палати та Європейської Бізнес Асоціації обговорили актуальні питання державного контролю якості лікарських засобів іноземного виробництва, що ввозяться на територію...

Представники Державної служби України з лікарських засобів, Американської Торгівельної Палати та Європейської Бізнес Асоціації обговорили актуальні питання державного контролю якості лікарських засобів іноземного виробництва, що ввозяться на територію України імпортерами лікарських засобів.

В ході зустрічі учасники, зокрема, обговорили окремі проблемні питання щодо сертифікатів якості виробника, з якими стикаються компанії при ввезенні лікарських засобів на територію України. Також було обговорено внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів. Фахівці Держлікслужби України нагадали, що проект змін до зазначеного документу наразі проходить обговорення. Після внесення змін, в серпні 2013 року,він буде оприлюднений на сайті Міністерства охорони здоров’я України для публічного обговорення.

Представники ЄБА та АТП також порушили питання впровадження обов’язкового маркування лікарських засобів з використанням унікального двовимірного коду стандарту GS1. Представники Держлікслужби України пояснили, що впровадження відповідної автоматизованої системи відстеження в обігу лікарських засобів дозволить унеможливити потрапляння в легальний обіг неякісних, незареєстрованих та фальсифікованих лікарських засобів. Відповідна система впроваджується в Україні паралельно з впровадженням її в європейських країнах, причому в багатьох із них вона вже діє і прекрасно себе зарекомендувала.

Похожие материалы