Україна фіналізує е-систему управління замовленням ліків

Україна фіналізує е-систему управління замовленням ліків

У МОЗ фіналізують технічне завдання для формування електронної системи управління замовленням ліків та медвиробів, їхніми залишками, графіками постачання і планування, збором потреби.

Світлана Шаталова, заступниця очільника МОЗ наголосила, що у 2021 році запланований старт програмного модуля щодо списання ліків через е-рецепти. Чиновниця додала, що також наявна потребу в уніфікації держреєстру ЛЗ. Вона доповнила, що це дозволить за допомогою унікального кодування кожного лікарського засобу об’єднати усі бази даних.

За словами заступниці керівника відомства, дана практика вже застосовується у багатьох розвинених країнах світу та робить простіше процедуру моніторингу та обігу ліків. Вона пояснила, що зараз в Україні розглядають різні підходи до кодування ЛЗ.

«Наразі розглядаємо різні підходи. Одним з яких є кодування за допомогою букв та цифр. Такий код міститиме назву виробника лікарського засобу, дозування, торгове найменування, лікарські форми та типи первинної упаковки», – зауважила пані Шаталова.

Вона підкреслила, що загалом є 23 уніфіковані знаки, букви та цифри будуть зрозумілі для кожного фахівця від аптекаря до лікаря, який виписуватиме рецепт.

Похожие материалы