Держлікінспекція попереджає про махінації на ринку

До Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України з різних джерел надходять дані щодо діяльності певних посередницьких структур, які за грошову винагороду гарантують 100% погодження паспортів аптечних закладів, отримання ліцензій...

До Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України з різних джерел надходять дані щодо діяльності певних посередницьких структур, які за грошову винагороду гарантують 100% погодження паспортів аптечних закладів, отримання ліцензій на роздрібну торгівлю лікарськими засобами та іншу допомогу.

Як повідомляють у Держслужбі, псевдоструктури аргументують це уявними «зв’язками» в Держлікінспекції МОЗ.

Деякі посередники пропонують ще і «гарантійне обслуговування», на випадок планових перевірок співробітниками органу ліцензування.

«Також постійно надходять звернення та скарги окремих суб’єктів господарювання, які заплатили грошові кошти посередникам, але ті не змогли виконати свої зобов’язання, а претензії водночас висувають до Держлікінспекції МОЗ», – йдеться у повідомленні відомства.

Держлікінспекція МОЗ офіційно заявляє, що не має жодного відношення до діяльності зазначених посередницьких структур та закликає суб’єктів господарювання не довіряти ніяким посередникам, оскільки їхня діяльність має всі ознаки шахрайства шляхом введення в оману суб’єктів господарювання.

Держлікінспекція МОЗ рекомендує власноруч подавати документи на отримання ліцензії, адже посередники задля прискорення процесу її видачі часто зазначають у документах недостовірні дані. Звісно, інспектори під час перевірок виявляють недостовірність поданих даних у документах, що їх подавали для отримання ліцензії. Як наслідок, суб’єкт ризикує втратити ліцензію лише тому, що довірив подання документів на оформлення ліцензії посереднику.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы