Держлікінспекція провела робочу нараду з керівниками територіальних інспекцій

Десятого вересня 2010 року в приміщенні Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів України відбулася робоча нарада з керівниками територіальних інспекцій з контролю якості лікарських засобів. На засіданні було розглянуто результати роботи ..

Десятого вересня 2010 року в приміщенні Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів України відбулася робоча нарада з керівниками територіальних інспекцій з контролю якості лікарських засобів. На засіданні було розглянуто результати роботи інспекцій за період з березня 2010 року, коли відбулася докорінна реорганізація відомства.

За словами начальника відділу кадрів, практично комплектація кадрами як центрального, так і регіональних відділень досягла 85%. Фактично діяльність Держлікінспекції вийшла на повну потужність. Тому тепер особливої важливості набуває питання покращення якості інспектувань аптек та аптечних підрозділів як щодо дотримання ліцензійних умов, так і щодо контролю якості лікарських засобів, повідомили на нараді.

Як заявив очільник Держлікінспекції, територіальні інспекції мають, перш за все, долучитися до удосконалення нормативно-правової бази для покращення забезпечення населення безпечними та якісними лікарськими засобами.

У ході засідання виникла дискусія щодо доцільності проведення інспекторами територіальних інспекцій одночасних перевірок аптек щодо дотримання суб’єктами господарської діяльності ліцензійних умов та контролю якості лікарських засобів. Зрештоюі було вирішено, що більш ефективним буде відокремити такі перевірки, оскільки спільні дії інспекторів можуть призвести іноді до законодавчих колізій.

Головний державний інспектор України Олексій Соловйов проінформував інспекторів про перспективи розвитку контролю якості лікарських засобів у короткостроковій та довгостроковій перспективах.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы