У медичних фабрик «Віола» та «Галичфарм» виявили неякісні медичні препарати?*

У Волинській області проводиться інтенсивний контроль за недопущенням у продаж фальсифікованих, неякісних та фальсифікованих лікарських засобів. Про це повідомила на постійній комісії з питань охорони здоров'я людини Волинської облдержадміністрації,.

У Волинській області проводиться інтенсивний контроль за недопущенням у продаж фальсифікованих, неякісних та фальсифікованих лікарських засобів. Про це повідомила на постійній комісії з питань охорони здоров'я людини Волинської облдержадміністрації, заступник начальника Державної служби з лікарських засобів у Волинській області.

Виробництво та розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів, які можуть ззовні бути ідентичні оригінальним, однак істотно відрізнятися за вмістом діючих речовин, створює реальну загрозу життю та здоров'ю населення. Саме тому, Волинська обласна рада затвердила Програму запобіганню виробництву, ввезенню та розповсюдженню на територію області неякісних, фальсифікованих та незареєстрованих лікарських засобів на 2011-2013 роки, яка спрямована на посилення держконтролю за якістю лікарських засобів.

На виконання програми проводяться інспекційні перевірки станцій переливання крові. Особлива увага приділяється контролю якості препаратам крові, які виробляються.

Посадові особи, у структурних підрозділах яких виявлені протерміновані, незареєстровані лікарські засоби, притягуються до адміністративної відповідальності. Таким чином, 10 посадовців уже понесли відповідальність за це правопорушення.

Варто зауважити, що державна служба з лікарських засобів тісно співпрацює з управлінням охорони здоров'я облдержадміністрації, УМВС України у Волинській області, прокуратурою, управлінням СБУ, Інспекцією з питань захисту прав споживачів та Ягодинською митницею.

Більше того, головні спеціалісти беруть участь у спільних перевірках з представниками УМВС України у Волинській області та прокуратури з питань контролю якості лікарських засобів, обігу наркотичних лікарських засобів та прекурсорів.

Минулоріч на наявності неякісних медичних засобів «попалися» компанії «Віола» та «Галичфарм».

*матеріал оновлено 20.05.2013

Похожие материалы