“Дарниця” представила лікарський засіб “Мінтегра” для лікування шизофренії

“Дарниця” представила лікарський засіб “Мінтегра” для лікування шизофренії

Новий препарат є результатом співпраці фармацевтичної компанії “Дарниця” та європейського виробника, він містить арипіпразол та показаний при шизофренії та біполярних розладах.

Фармацевтична компанія “Дарниця” представила лікарський засіб “Мінтегра” з діючою речовиною арипіпразол для застосування при шизофренії та біполярних розладах І типу. Терапевтична дія арипіпразолу в складі лікарського засобу “Мінтегра” доведена в ході клінічного дослідження біоеквівалентності.

Лікарський засіб є результатом співпраці фармацевтичної компанії “Дарниця” та європейського виробника. Назва препарату є похідною від ”mind integration”, що в перекладі з англійської означає цілісність мислення. ”Мінтегра” випускається в формі таблеток, що диспергуються в ротовій порожнині, з вмістом арипіпразолу 10 мг, 15 мг і 30 мг. Упаковка містить три блістери по 10 таблеток у кожному. Лікарський засіб відпускається за рецептом.

Ігор Никифорчин, директор з медичних питань фармацевтичної компанії “Дарниця”:

“Шизофренія є не тільки медичною, а й значним чином соціальною проблемою. Світова поширеність цього захворювання, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, складає від 0,3% до 0,7% населення. Виходячи з цього, прогнозована розрахункова кількість людей з шизофренією в Україні оцінюється у 210-290 тис пацієнтів. Шизофренія зумовлює значне економічне навантаження, а також є тягарем для людей, що опікуються пацієнтамив з шизофренією і змушені практично повністю обмежити свої соціальні ролі. Компетентне лікування допомагає зменшити чи редукувати симптоми шизофренії, відновитися та повноцінно жити”.

Ключова роль в лікуванні шизофренії відводиться антипсихотичним (нейролептичним) лікарським засобам, розробленим завдяки фундаментальним дослідженням в області вивчення нейрохімічних механізмів, що лежать в основі розвитку основних психопатологічних розладів при шизофренії.

Соціальна та професійна інтеграція є основними цілями в лікуванні шизофренії, а тому відсутність рецидивів та досягнення довготривалої ремісії є надважливими завданнями терапії. Вагомим елементом цього процесу є прихильність пацієнта до призначеної терапії, яка в свою чергу прямо корелює з профілем переносимості препаратів.

Арипіпразол як представник групи атипових антипсихотиків має однин з найкращих профілів переносимості як в розрізі розвитку побічних реакцій загалом, так і метоболічного профілю, зокрема. Його клінічна ефективність доведена багатьма клінічними дослідженнями та тривалим досвідом застосування у тисяч пацієнтів. Важливою особливістю арипіпразолу є вплив на прояви негативної симптоматики, тягар якої загалом перевищує тягар симптомів гострого періоду та значним чином знижує можливість соціальної адаптації.

Зважаючи на клінічну ефективність, профіль переносимості та у відповідності до провідних міжнародних настанов, лікарський засіб “Мінтегра” розглядається як терапія першої лінії для першого психотичного епізоду шизофренії. Форма випуску “Мінтегри” у вигляді ородисперсних таблеток є окремою зручною перевагою, оскільки їх застосування не потребує запивання водою і таким чином може застосовуватися за різних обставин та пацієнтам у різних станах.

Похожие материалы