Ще чотири українські заводи почнуть виробляти медичний кисень

Ще чотири українські заводи почнуть виробляти медичний кисень

Потреба в медичному кисні постійно зростає з огляду на ситуацію з коронавірусом. МОЗ пообіцяло спростити реєстрацію для заводів, аби наростити виробництво медичного кисню, цим скористаються щонайменше 4 вітчизняні заводи найближчим часом.

Кількість хворих та відсоток важких пацієнтів, що потребують кисневої підтримки постійно зростає, а виробники не встигають виготовляти медичний кисень. Аби стимулювати виробництво, МОЗ пообіцяло спростити підприємствам процедуру реєстрації та ліцензування для виробництва медичного кисню.

Уже найближчим часом 4 підприємства отримають за спрощеною процедурою ліцензії на випуск медичного кисню. Таку інформацію озвучила Оксана Дмитрієва, заступник голови парламентського Комітету з питань здоров'я нації.

Пані Дмитрієва в коментарі до нинішньої ситуації в медицині заявила, що протягом останнього року в Україні збільшилася кількість ліжок у лікарнях, до яких підведено кисень з 3,5 тис. до 66 тис. Також вона повідомила, що придбано понад 40 тис. апаратів ШВЛ.

Вона зазначила, що справлятися з тим числом хворих коронавірусів, досить важко. Також вона сказала, що питання про запуск польових госпіталів буде вирішуватися в залежності від завантаженості ліжок в лікарнях.

«Все це робиться, але з тими темпами, з якими зростає зараз кількість хворих, справлятися дуже важко», – пояснила депутат.

Вона заявила, що для розгортання роботи польових госпіталів слід дотримуватися належний умови, щоб виключити поширення інфекції, а також забезпечити реанімацію і підведення кисню.

Похожие материалы