Київські аптекарі отримали додаткові перепустки на час карантину

Київські аптекарі отримали додаткові перепустки на час карантину

Київська влада видала аптечним учстановам додаткову кількість спеціальних перепусток на проїзд у громадському транспорті на час локдауну.

Днями в Аптечній професійній організації України заявляли, що аптечні установи отримали лише третину від необхідної кількості спецперепусток на проїзд персоналу в громадському транспорті під час жорсткого карантину в Києві. Внаслідок цього могла закритись кожна третя аптека в Києві, бо працівники не могли дістатись місць роботи. Це призвело б до дефіциту ліків, що в умовах карантину та епідемії могло мати катастрофічні наслідки.

КМДА почула аптекарів та оперативно видала додаткові спецперепустки, повідомляють в АПАУ. Тепер працівники фармації зможуть спокійно діставатись міць роботи, виконуючи свою життєво важливу функцію із забезпечення містян ліками та медичними товарами.

«Ми раді, що київський очільник почув наші заклики про допомогу та забезпечив аптекарів перепусками для проїзду у громадському транспорті. Наразі значна частина столичних провізорів і фармацевтів мають можливість дістатися своїх робочих місць аби забезпечити безперебійний доступ киян до ліків. У період пандемії саме медики і аптекарі на передовій у боротьбі із небезпечною хворобою, тому дуже важливо аби влада прислухалася до наших потреб і не ігнорувала. Сподіваюся, що найближчим часом усі аптечні заклади Києва будуть забезпечені перепустками у повному обсязі. І це питання АПАУ буде моніторити й надалі», – прокоментував ситуацію директор АПАУ Володимир Руденко.

Похожие материалы