Звернення Держлікслужби до іноземних фармавиробників

Державна служба України з лікарських засобів звертається до членів Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників (AIPМ) в Україні не ігнорувати вимоги чинного законодавства та нормативно-правової бази щодо надання об’єктивної інформації про умови виро..

Державна служба України з лікарських засобів звертається до членів Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників (AIPМ) в Україні не ігнорувати вимоги чинного законодавства та нормативно-правової бази щодо надання об’єктивної інформації про умови виробництва лікарських засобів з метою підтвердження відповідності чи видачі сертифіката відповідності вимогам належної виробничої практики. Про це йдеться в офіційному зверненні Держлікслужби до іноземних фармацевтичних виробників.

У звернені від очільника служби Олексія Соловйова йде мова про те, що на сьогодні лише 1 компанія з 15 членів AIPМ надала заяви на підтвердження відповідності / видачі сертифіката відповідності вимогам належної виробничої практики на всю номенклатуру лікарських засобів.

«Держлікслужба України висловлює подяку фармацевтичним компаніям — членам Європейської Бізнес Асоціації, Американської торгівельної палати та Асоціації Індійських фармацевтичних виробників (ІРМА), які в стислі терміни надали необхідні документи для проведення процедури підтвердження відповідності / видачі сертифіката відповідності вимогам належної виробничої практики», – говориться далі.

У листі висловлено надію, що спільні зусилля Держлікслужби та провідних фармацевтичних виробників у процесі встановлення в Україні вимог GMP стануть «запорукою того, що українські пацієнти та лікарі отримують лікарські засоби, які виробляються в належних умовах».

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы