Очільник Держлікслужби проінспектував аптеку на Вінниччині

Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов ознайомився з роботою аптеки у селі Комсомольське Вінницької області.

Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов ознайомився з роботою аптеки у селі Комсомольське Вінницької області.

«Ця невеличка приватна аптека, розташована у селі, що має невелику площу, приємно вразила відвідувачів своєю майже стерильною чистотою, світлим приміщенням та широким асортиментом лікарських засобів різних груп, – повідомили у Держлікслужбі. – Приємно також зазначити, що керівником та господарем аптеки є провізор, тобто фахівець з вищою фармацевтичною освітою. Забезпечення сільського населення лікарськими засобами є надзвичайно відповідальною та непростою справою, адже у селі не варто сподіватися не великі прибутки у першу чергу через невисоку платоспроможність та невелику кількість населення».

Як зауважив голова Держлікслужби, останнім часом держава приділяє багато уваги забезпеченню сільського населення ліками. Зокрема, в кінці 2011 року були прийняті нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, згідно яких з’явилася можливість відкривати аптечні заклади у сільській місцевості, зокрема, аптечні пункти, не тільки при лікувальних закладах, але й при будь-якій адміністративній будівлі.

«Ми також зменшили мінімальну площу аптеки, що розташована у сільській місцевості», – уточнив чиновник та додав, що завдяки цим та іншим заходам зі зменшення вимог до аптечних закладів у сільській місцевості, їхня кількість збільшилася на 15%, а це фактично 800 місць реалізації лікарських засобів.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы