У Держлікслужбі пояснили, чому затримується реєстрація кубинських ліків

В Україні проходить реєстрацію  лікарський засіб «Еберпрот» (виробництво Республіки Куба), який є унікальним на світовому рівні, рекомендований для лікування ускладнень у пацієнтів, хворих на цукровий діабет.

В Україні проходить реєстрацію лікарський засіб «Еберпрот» (виробництво Республіки Куба), який є унікальним на світовому рівні, рекомендований для лікування ускладнень у пацієнтів, хворих на цукровий діабет.

Про це повідомили у Держлікслужбі України, де напередодні відбулася зустріч Олексія Соловйова та заступника директора Центру генної інженерії і біотехнології Республіки Куба п. Франсіско Мачадо.

Як зауважив Соловйов, при реєстрації лікарського засобу «Еберпрот» необхідна наявність документального підтвердження відповідності вимогам GMP, виданого Державною службою України з лікарських засобів. Як тільки даним виробництвом будуть надані відповідні документальні підтвердження, українські інспектори у найкоротший термін проведуть перевірку виробництва на місці. Після цього, якщо усунення критичних зауважень буде підтверджено на місці нашими інспекторами, даному виробництву буде видано сертифікат GMP.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы