В Держлікслужбі відбулася відеонарада з територіальними органами

5 січня 2012 року в Державній службі України з лікарських засобів відбулася відеонарада з представниками територіальних органів Держлікслужби України в АР Крим, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій,...

5 січня 2012 року в Державній службі України з лікарських засобів відбулася відеонарада з представниками територіальних органів Держлікслужби України в АР Крим, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській областях.

Нарада відбулася під головуванням Першого заступника Голови Держлікслужби України Демченко І.Б., директора Департаменту державного регулювання оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Кропивного О.О.; заступника директора Департаменту-начальника відділу контролю за дотриманням вимог належних дистрибуторської та аптечної практик Речкіної О.П., інших представників Департаменту – Пруднікова В.І.; Паламар І. Ю.; Силевич Л.В. В ході наради відбулося обговорення наказів МОЗ:

– від 31.10.11 р. № 723 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами»;

– від 31.10.11 р. № 724 «Про затвердження Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами» (далі – Порядок контролю).

Під час наради представники Держлікслужби України приділили особливу увагу правилам заповнення уніфікованих форм актів, а саме – Акту перевірки дотримання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарських засобів (додаток 5- до Порядку контролю) та Акту перевірки додержання Ліцензійних умовпровадження господарської діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів, роздрібної торгівлі лікарськими засобами (додаток 4- до Порядку контролю).

Як звернули увагу фахівці Департаменту, з 29 грудня 2011 року в Україні запроваджено актуалізовані уніфіковані форми актів, деякі з пунктів яких заповнює власноруч сам суб’єкт господарювання, не звертаючись для цього до якихось державних установ.

Запровадження таких уніфікованих форм актів сприятиме спрощенню ведення бізнесу в фармацевтичній сфері та збільшення прозорості процедури контролю додержання вимог Ліцензійних умов.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы