Держлікінспекція поглиблює співпрацю з митниками

З метою захисту інтересів споживачів Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів веде постійну спільну роботу з правоохоронними органами.

З метою захисту інтересів споживачів Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів веде постійну спільну роботу з правоохоронними органами.

Зокрема, з метою виявлення фактів уникання державного контролю якості лікарських засобів при ввезенні між Державною митною службою України та Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів було укладено Угоду про інформаційне співробітництво.

Згідно угоди, Держлікінспекція надає Держмитслужбі інформацію про виявлені в Україні неякісні, фальсифіковані, незареєстровані лікарські засоби та медичну продукцію. В свою чергу, Держмитслужба отримує від регуляторного органу інформацію про всі ввезені на територію України лікарські засоби та медичну продукцію.

Завдяки спільним діям Держлікінспекції та Державної митної служби України протягом 2010 року надано 75 приписи про тимчасову заборону обігу лікарських засобів, які не пройшли державний контроль при ввезенні, а саме:

- 10 приписів про тимчасову заборону обігу 10 найменувань готових лікарських засобів;

- 55 приписів про тимчасову заборону обігу 55 найменувань лікарських засобів у вигляді субстанцій;

- 10 приписів про тимчасову заборону 67 серій 10 найменувань продукції "in bulk".

За вказаний період заборонено обіг 38 серій готових лікарських засобів, в яких використовувалась сировина, яка не пройшла державний контроль при ввезенні.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы