Кабмін запроваджує електронну форму ведення Держреєстру ліків

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 645 від 28 липня 2010 року, відповідно до якої внесено зміни до положення про Державний реєстр лікарських засобів. Згідно зі змінами, буде запроваджено  електронну форму ведення Реєстру ліків. 

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 645 від 28 липня 2010 року, відповідно до якої внесено зміни до положення про Державний реєстр лікарських засобів. Згідно зі змінами, буде запроваджено електронну форму ведення Реєстру ліків.

Порядок ведення Реєстру у електронному вигляді визначатиме Міністерство охорони здоров`я.

Кабмін постановою № 411 від 31 березня 2004 року затвердив положення про Державний реєстр лікарських засобів, яке передбачало можливість ведення реєстру за двома формами – як журналу, що встановлено МОЗ, із пронумерованими сторінками, прошнурованого та скріпленого печаткою МОЗ; а також – на електронних носіях.

Уряд також запровадив плату за проведення в спеціалізованих лікувально-профілактичних установах клінічних випробувань лікарських засобів. Про це сказано в постанові № 644 від 28 липня 2010 року.

Своїм рішенням Кабмін вніс відповідне доповнення до постанови № 1138 від 17 вересня 1996 року, якою затверджено перелік платних послуг, що можуть надавати державні та комунальні установи охорони здоров'я, а також – науково-дослідні установи.

Відповідно до постанови, платні підлягають послуги з випробування, у тому числі – медичних імунобіологічних препаратів, медичної техніки, виробів медичного призначення та медичних технологій.

Джерело: www.kmu.gov.ua; ukranews.com

Похожие материалы