Міністра охорони здоров'я вже пропонують звільнити

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови № 6406 від 19.05.2010 про звільнення Митника З. М. із посади Міністра охорони здоров'я України.

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови № 6406 від 19.05.2010 про звільнення Митника З. М. із посади Міністра охорони здоров'я України.

Авторами документу є депутати від БЮТ Раїса Сорочинська-Кириленко та Євген Добряк.

У пояснювальній записці до документу зазначено, що у квітні поточного року Головним контрольно-ревізійним управлінням України оприлюднено результати ревізії фінансово-господарської діяльності Міністерства охорони здоров’я України за період з 01.01.2008 по 18.11.2009 рр..

«За наслідками проведеної ГоловКРУ України зазначеної вище ревізії встановлено, що закупівля лікарських засобів, лікувально-діагностичного обладнання та виробів медичного призначення здійснювалася виключно через низку іноземних та українських посередників, що призвело до зайвих та неефективних видатків на суму 51,2 млн грн», − йдеться у пояснювальній записці далі.

Автори проекту наголосили, що весь цей період діяльність Тендерного комітету МОЗ координував та контролював відповідно до розподілу функціональних обов`язків Митник, який тоді обіймав посаду заступника міністра.

«Міністерство охорони здоров’я України під керівництвом З.М. Митника продовжує реалізацію сумнівних проектів, що призводять до багатомільйонних втрат бюджетних коштів та негативно позначаються на можливості фінансування насправді пріоритетних проблем і програм галузі, якості та доступності медичної допомоги, що надається населенню»,− підкреслили нардепи.

Зіновія Митника вважають наближеним до прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Джерело: portal.rada.gov.ua